Német GbR alapítás

489,00  + 19% MwSt.

GbR alapítás teljeskörű támogatással

Leírás

Németországi GbR alapítás

Mi a GbR?

A GbR (Gesellschaft bürgerlichen Rechts) cégforma leginkább olyan, mint egy német egyéni vállalkozás továbbfejlesztett változata. Előnye a könnyed és gyors cégalapítás és a kedvező árak. Egy GbR alapításához 2 természetes személyre van szükség. Minimális alaptőke nincs meghatározva. A tulajdonosok (egyben ügyvezetők is), teljes vagyonukkal felelnek a cég tevékenységéért. A felelősség célzott biztosításokkal korlátozható. A megfelelő biztosítások megtalálásában szívesen segítségükre leszünk!

Milyen szolgáltatásokat tartalmaz a GmbH-UG.com cégalapítási csomagja?

 • Tevékenységi kör lefordítása németre
 • Alapítás és az önkormányzati bejelentés (Gewerbeanmeldung) előkészítése, szükséges dokumentumokkal együtt
 • Ingyenes Support az alapítás idejére (kérdéseivel bármikor hozzánk fordulhat)
 • Adószámok igénylése (ebben benne van az Adóhivatali Kérdőív kitöltése, társasági adószám és EU-adószám igénylése)
 • Magyarul beszélő, német ügyvéd közvetítése, aki a tulajdonosok között létrejövő szerződést elkészíti, ezáltal megelőzve esetleges későbbi konfliktusokat

Mi a cégalapítás menete?

 1. Ön megrendeli a csomagunkat és rendezi a számlát banki átutalással német bankszámlára, biztonságosan hitelkárytával (VISA / MasterCard) vagy PayPal-lal.
 2. 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot adategyeztetés céljából. Ezt követően mi elkészítjük az alapításhoz szükséges dokumentumokat és tájékoztatjuk Önt, hogy lakhelye közelében, mely hivatalban tudja a regisztrációt megtenni.
 3. Kapcsolatot létesítünk Ön és partner ügyvédünk között, aki igény esetén elkészíti a tulajdonosok között létrejövő szerződést
 4. Előkészítjük Önnek az alapítást és Önnek így már csak az általunk kitöltött formanyomtatványt kell a hivatlban leadnia. A hivatal költsége (várostól függően 25-50 EUR) helyben fizetendő.
 5. Igény esetén egy biztosítási tanácsadás keretén belül felmérjük az Ön igényeit és a vállalkozás lehetséges rizikóforrásait és ezek alapján ajánlunk Önnek kötetlenül biztosításokat.
 6. Kitöltjük vállalkozása adóhivatali adatbekérőjét és megigényeljük a cég adószámait.

Mit nem tartalmaz a csomag?

 • Önkormányzati bejelentés (Gewerbeanmeldung) díja: 25-50 EUR

Milyen adókat fizet egy GbR?

A teljesség igénye nélkül összeszedtük Önnek a leggyakoribb adófajtákat, amiket egy németországi GbR alapításnál figyelembe kell venni:

 • Személyi jövedelemadó (Einkommensteuer) – minden tulajdonos külön
 • Iparűzési adó (Gewerbesteuer): városonként eltérő, átlagosan 7,5-15%
  – Az üzleti évben elért nyereség után (24.500 EUR felett)
 • Általános forgalmi adó (Umsatzsteuer): 19% (egyes esetekben, pl. élelmiszereknél 7%)
  Kérhető mentesség is a §19 UStG alapján, amennyiben a cég előző éves forgalma nem haladta meg a 17.500 EUR-t és a tárgyévi forgalma várhatóan nem lesz magasabb 50.000 EUR-nál. Ebben az esetben minden számlán szereplnie kell egy erre vonatkozó információnak, pl. a következő formában: „Kein Ausweis von Umsatzsteuer, da Kleinunternehmer gemäß § 19 UStG.“

Érdekelhetnek még…